جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 630951
 بازدید امروز : 1836
 کل بازدید : 4624806
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0.2812
اخبار > پیش قضاوت درباره مجلس آینده خلاف انصاف است


  چاپ        ارسال به دوست

زهره الهیان:

پیش قضاوت درباره مجلس آینده خلاف انصاف است

پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:دکتر زهره الهیان، منتخب یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جهان نيوز در پاسخ به این سوال که چرا برخی از فعالان سیاسی اصلاح طلب در شرایطی که هنوز مجلس یازدهم روی کار نیامده تلاش دارند تا با اظهاراتشان وجهه مجلس آینده را تخریب کنند، گفت: مجلس یازدهم که در شرایط حاضر شکل گرفته با آرای مردم و به انتخاب آنان صورت گرفته است و اگر عده‌ای شعار دموکراسی می‌دهند، قاعدتاً باید در شرایط حاضر هم به رای مردم احترام بگذارند. این مجلس به عنوان عصاره ملت و به عنوان مجلسی که می‌تواند پیگیر احقاق حقوق ملت باشد و مسیر پیشرفت کشور را ریل گذاری کند جایگاه بسیار مهمی دارد. در قانون اساسی هم این جایگاه توصیف شده و به لحاظ این قانون مجلس در جمهوری اسلامی ایران بیشترین ظرفیت و اقتدار را می تواند داشته باشد.

وی با بیان اینکه تضعیف مجلس به معنای عدم احترام به حقوق ملت است، اظهارداشت: در حال حاضر همه جریانات و سلایق سیاسی باید به جایگاه مجلس احترام بگذارند و اگر در جهت شکل‌گیری یک مجلس قوی نظر، ایده و پیشنهادی دارند با همدلی و همفکری این مجلس را همراهی کنند. اینکه بعضاً با این مجلس (مجلس یازدهم) در شرایطی که هنوز شکل نگرفته سیاسی برخورد می‌شود و هجمه‌هایی نسبت به آن صورت می‌گیرد، نشان دهنده صدق و حسن نیت افراد و جریاناتی که بنا بر تضعیف مجلس دارند، نیست.
 
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به دیدگاه انقلابی و سوابق علمی اکثر منتخبین راه یافته به مجلس یازدهم، خاطرنشان کرد: به لحاظ کُلیَّت، مجلس یازدهم شکل گرفته از افرادی با رویکرد انقلابی و سوابق آنها نشان می‌دهد که تا به امروز در مسیر انقلاب گام برداشتند و علاوه بر این اشخاص راه یافته به مجلس یازدهم رویکرد تخصصی در حوزه‌های مختلف دارند. این یکی از نقاط قوت مجلس آینده به شمار می‌رود که منتخبین ملت و نمایندگان این دوره از مجلس افرادی متعهد و با رویکرد تخصصی هستند که این مسئله بیانگر یک ظرفیت کم‌نظیر در بین مجالس بعد از انقلاب است.
 
الهیان درباره جایگاه واقعی مجلس در ساختار سیاسی کشور و طرح منتخبین ملت برای تبدیل آن به یک نهاد قانونگذاری کارآمد توضیح داد: در مسیر تشکیل یک مجلس قوی و کار آمد دو طرح کلان وجود دارد، یکی از اقداماتی که مجلس آینده برای آن طرح دارد و مصمم است که آن را عملیاتی کند، برنامه‌ تحول مجلس است. یعنی با شناخت آسیب‌ها و عارضه‌یابی مجلس فعلی قصد ترمیم ضعف‌های مجلس را دارند و ساختارهایی که در مجلس کنونی، ساختارهایی قوی نیستند و می‌توانند به جایگاه مجلس لطمه بزنند را اصلاح کنند تا نمایندگان اقتدار لازم برای پیگیری حقوق ملت را داشته باشند.
 
وی در ادامه تشریح طرح منتخبین ملت برای افزایش کارآمدی مجلس بیان کرد: علاوه بر تحول مجلس طرح دیگر منتخبین ملت برای مجلس آینده در حوزه نظامِ مسائل کشور می‌باشد که با بررسی‌های کارشناسانه و مشورت‌هایی که با پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌ها دارند مشکلات، مسائل و اولویت‌های اصلی کشور را شناسایی کردند و برای حل آن‌ها و ایجاد راهکار برای رفع این معضلات برنامه مشخص دارند که ان شاالله در طول چهار سال این برنامه‌ها به عنوان تثبیت قوانین و نظارت بر اجرای قوانین به اجرا در می‌آید و بخشی از مشکلات مردم را می تواند رفع کند. بنابراین اولویت برای مجلس آینده رویکرد تحولی در مجلس و کارآمدی مجلس است تا مجلس در جایگاه خودش به عنوان راس امور کشور به خوبی قرار گیرد و وکلای ملت اقتدار و عزت لازم برای پیگیری حقوق مردم را داشته باشند.
 
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با تاکید براینکه پیش قضاوت‌ها نسبت به مجلس بیشتر جنبه سیاسی دارد تا نگاه دلسوزانه به مسائل کلان مردم و کشور تصریح کرد: در دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس که اکثریت با اصولگرایان بود اقدامات خوبی صورت گرفت ولی به این معنا نیست که اقدامات صورت گرفته در این مجالس در حد مطلوب و ایده آل باشد، به همین دلیل هم نگاه تحولی و رویکرد تحولی نسبت به مجلس مطرح شده تا بالاخره آسیب‌ها و ضعف‌های ساختاری مجلس در طول این دوره برطرف شود و مجلسی کار آمدتر داشت.
 
الهیان در پاسخ به اینکه اولویت مجلس آینده در حوزه مسائل زنان چیست، تشریح کرد: به جهت اهمیت حوزه مسائل زنان و خانواده نیاز است که رویکردی نسبت به حل معضلات و آسیب‌های جامعه زنان داشت و امروز یکی از مشکلات جامعه زنان مسائل معیشتی و موضوع زنان سرپرست خانوار یا زنان بد سرپرست است. همچنین مسئله ایجاد اشتغال بانوان و موانع موجود در این زمینه، از موضوعاتی است که مجلس برای آن باید برنامه ریزی داشته باشد چراکه جامعه ایران، یک جامعه خانواده محور است و بانوان در حوزه اجتماعی و بعضاً در زمینه اقتصادی فعال و شاغل هستند و در خانه هم باید آن مدیریت لازم را داشته باشند بنابراین برداشتن موانع در مسیر انجام وظایف بانوان برای اینکه در هر دو عرصه بتوانند فعال باشند یکی از اولویت‌های مجلس است. به طور مثال بانوانی که شاغل هستند باید حمایت شوند و مشوق‌ها و تسهیلات لازم برای فرزندآوری آنان تصویب شود تا با خیال آسوده هم بتوانند به شغل خود برسند و هم در محیط خانواده و تربیت فرزندان نقش خود را ایفا کند و باتوجه به نقش کم نظیر و گستردگی وظایف زنان، این موضوع نیاز به برنامه‌ریزهای جامع دارد، البته موضوعات حوزه زنان و خانواده متعدد است و صرفا همین این دو موضوع به عنوان مصادیقی از مشکلات جامعه زنان مطرح شد.
 
وی در پایان درباره رابطه مجلس آینده و دولت و چشم انداز تعامل این دو قوه تاکید کرد: هدف مجلس یازدهم خدمت‌رسانی به مردم و به خصوص طبقه ضعیف جامعه می‌باشد لذا رویکرد مجلس آینده این است که یک تعامل جدی بین دولت و مجلس شکل بگیرد و در قالب این تعامل می‌توان امر خدمت رسانی را انجام داد، البته هر جا که دولت از مسیر اصلی خودش که همان خدمت رسانی به مردم است خارج شود و این مسیر طی نشود قطعا نظارت مجلس جلوی این انحراف از خدمت رسانی به مردم را می‌گیرد. اما در وهله اول رویکرد مجلس تعامل با دولت و حمایت از آن در مسیر خدمت‌رسانی است و قطعاً در مسیر خدمت‌رسانی به مردم رویکرد جناحی، سیاسی و سیاسی کاری پاسخ نمی‌دهد و منتخبین مردم در مجلس آینده اعتقادی به این رویکرد ندارند.

۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۳۹


١٧:٣١ - 1399/02/06    /    شماره : ٢٢٠٠    /    تعداد نمایش : ٨٠٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012