جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 33425
 بازدید امروز : 1408
 کل بازدید : 4613144
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 0.4219
اخبار > دهه فجر و سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی


  چاپ        ارسال به دوست

دهه فجر و سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی

یادداشت/ دهه فجر و سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی

ایام الله دهه فجر فرصت مبارکی است در جهت بازبینی سرمایه اجتماعی که به واقع عظیم ترین سرمایه انقلاب و جمهوری اسلامی  ایران است.

سرمایه اجتماعی ای که حاصل اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران است و نتیجه آن وفاداری مردم نسبت به آرمانها و اهداف انقلاب  اسلامی شمرده می شود.

از آنجا که انقلاب اسلامی ایران بر پایه اندیشه  و تفکر بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران بنا نهاده شده و مهم ترین عنصر و شاخصه تفکر امام در عین اسلامی بودن انقلاب مردمی بودن آن است.یعنی یکی از دو مولفه اصلی ای که حضرت امام در تفکر خود من باب جمهوری اسلامی در نظر دارند همان مردمی بودن انقلاب در کنارِ اسلامی بودن آن است. البته اسلامی بودن انقلاب مبنا و پایه و چارچوب انقلاب اسلامیاست و بر پایه مبانی ناب اسلام حضرت امام مردمی بودن انقلاب را بنیان نهادند. از همین باب هم هست که شاهدیم اساس پیروزی انقلاب اسلامی به رهبریت امام خمینی و به دست مردم شکل می گیرد.

پیوند بین امت و امام را می توان بزرگترین شاخصه انقلاب اسلامی نام نهاد که همین شاخصه باعث شده جمهوری اسلامی ایران یک نظام منحصر به فرد در جهان شناخته شود.

طبق آخرین گزارش منتشره از اَمریکن اینترست جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از هشت کشور مقتدر جهان معرفی می شود و رتبه ایران را در بین قدرت های برتر دنیا رتبه هفتم قرار می دهد. این حاصل همان دستاورد انقلاب یعنی پیوند مردم با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بزرگترین پشتوانه برای کشور است.

این سرمایه عظیم انسانی و سرمایه اجتماعی باید به عنوان بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران صیانت شود. قاعدتا اعتماد مردم به نظام و انقلاب اسلامی باید توسط مسئولین قدر دانسته شود و مسئولین وجهه مردمی خود را تقویت کنند. 

انقلاب اسلامی با مسئولینی که خود را تافته جدا بافته از مردم می دانند  و به نوعی با زندگی مرفه تلاش می کنند از مردم فاصله بگیرند، بیگانه است.متاسفانه بعضا مشاهده می کنیم برخی مسئولین با رفاه طلبی و تجملگرایی به تدریج به این سمت روی آورده اند که نسبت به درد و مشکلات مردم بیگانه باشند و منش و مشی زندگی آنها به سمتی رفته که نسبت به مشکلات توده مردم بی توجه شوند؛ قاعدتا این رویه با مشی امام خمینی(ره) و دغدغه های مقام معظم رهبری بسیار فاصله دارد.

مردمی که تمام مراحل سخت نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی از جمله جنگ تحمیلی و دوران ریاضت اقتصادی را پس از رقم زدن پیروزی انقلاب پشت سرگذاشتند و نقشی کلیدی ایفا کردند متاسفانه امروز از سوی برخی از مسئولین به فراموشی سپرده شدند و به مشکلات آنها کمتر رسیدگی می شود.

یکی از آفات برآمده از خوی اشرافی گری در مسئولین این است که این سرمایه عظیم اجتماعی را از دست بدهد و بی اعتمادی مردم به مسئولین را رقم می زند. لذا مطالبه مقام معظم رهبری و مردم از مسئولین این است که بیشتر مردمی باشند و زندگی خود را به نحوی مدیریت کنند که متوجه درد مردم باشند، و دربین مردم و نقاط محروم بیشتر حضور پیدا کنند، اگر این شاخصه ها را ندارند خودِ این مسئولین باید به این زمینه فکر کنند که قاعدتا سنخیتی با مسئولیت در ترازِ نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند و از این مسئولیت ،سِمت ها و جایگاه ها فاصله بگیرند تا افرادی مردمی تر و با خوی و منش مردمی در این جایگاه ها حضور پیدا کنند. البته شرایط پیش رو و انتخابات آتی فرصتی مناسب است برای اینکه مردم به یک انتخاب بزرگ دست بزنند و آن هم رای دادن به فردی است که وجهه مردمی داشته باشد و قدر این سرمایه عظیم مردمی و اجتماعی را خوب بداند و توجه ویژه ای به این پتانسیل مهم جمهوری اسلامی داشته باشد.

قاعدتا سابقه افراد می تواند گویای این واقعیت باشد که چه میزان در میان مردم حضور داشتند و درد مردم را درک کرده اند و چه میزان از آن فاصله داشتند.این انتخاب توسط مردم می تواند تعیین کننده آینده کشور و استمرار  این سرمایه عظیم اجتماعی برای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.


٢٣:٤٠ - 1395/11/18    /    شماره : ١٠٣٢    /    تعداد نمایش : ١٣٠٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012