جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 629249
 بازدید امروز : 697
 کل بازدید : 4609743
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.3281
اخبار > اهمیت حضور بانوان در مسائل کلان مدیریتی در کنار توجه به حفظ کیان خانواده


  چاپ        ارسال به دوست

دیدگاه موافقان و مخالفان حضور بانوان در کابینه روحانی از منظر سیاسی؛

اهمیت حضور بانوان در مسائل کلان مدیریتی در کنار توجه به حفظ کیان خانواده

به گزارش خبرنگار گروه "رسانه‌های دیگر" خبرگزاری تسنیم، چهار فعال سیاسی در گفتگوهای جداگانه‌ای دیدگاهای خود درباره حضور زنان در کابینه حسن روحانی را عنوان کردند.

**زهره الهیان : اهمیت حضور بانوان در مسائل کلان مدیریتی در کنار توجه به حفظ کیان خانواده

عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی معتقد است زنان می توانند در سطوح کلان مدیریتی مانند وزارت حضور فعالی ندارد و این منافاتی با حفظ کیان خانواده ندارد.

زهره الهیان در خصوص حضور بانوان در کابینه دولت یازدهم اظهار داشت:حضور زنان در سطوح بالای سیاست گذاری و تصمیم گیری های مهم در حال حاضر یک ضرورت و اصل جدی می باشد.کابینه دولت بر اساس اصل شایسته سالاری و تخصص و تجربه انتخاب می شوند و بانوان نیز نشان داده اند که در طول پیروزی انقلاب اسلامی به این موهم دست یافته اند.

وی ادامه داد:از زمان پیروزی انقلاب اسلامی بانوان با توجه به فضای باز جامعه و نگاه ارزشی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به زنان توانسته اند به سیطوح بالای تحصیلات و تخصص دست یابند و در عرصه های اجتماعی و سیاسی از این ظرفیت و توان در جهت بهبود فضای کشور کمک کنند. زن در اندیشه اسلامی تاثیر گذار و الهام بخش است و توانسته است در عرصه‌های مختلف پا به پای مردان به اسلام و مردم خدمت کن

عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با تاکید بر این موضوع که باید زنان در کنار فعالیت های اجتماعی به وظایف اولیه خود عمل کنند اضافه داشت:وظیفه اول زنان حفظ کیان خانواده و حضور موثر در خانواده به عنوان همسر و مادر است و در کنار آن به سطوح مدیریت کلان و میانی در کشور پایبند باشند و در آن به موفقیت لازم دست یابند.

زهره الهیان در پایان از عملکرد مناسب زنان در دولت دهم قدردانی کرد و خاطرنشان کرد:این افراد به عنوان وزیر و معاون رییس جمهور در دولت خدمت می کردند و از لحاظ توان اجرایی و توانمندی های سیاسی تجربه موفقی داشتند و می توان نتیجه گرفت که حضور زنان در دولت یازدهم کشور را به سمت آرمان های انقلاب و نظام پیش می برد.

**زهره طبیب زاده : انتخاب زنان به عنوان وزیر پز سیاسی است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است که حرف از حضور زنان در راس یک وزارت خانه تنها و تنها یک پز سیاسی است و دلیل دیگری ندارد.

زهره طبیب زاده در خصوص حضور زنان به عنوان وزیر در کابینه یازدهم اظهار داشت: بنده به شخصه حضور زنان را در راس یک وزارتخانه کار درست و به جایی نمی دانم و با توجه به حجم کاری که یک وزیر در جمهوری اسلامی دارد و روحیه خانها این مسئله به هیچ وجه توجیه پذیر نیست.

وی با تاکید بر این مسئله که مرکز زنان و خانواده می تواند محل مناسبی برای حضور زنان باشد گفت: تنها این مرکز است که به علت مشخصاتی که دارد می تواند حضور زنان در راس یک وزارتخانه را توجیه پذیر کند در حالی که بنده به این مرکز هم نقدهای فراوانی را دارم.

این عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی اقدام حضور یک خانم در دولت دهم را هم به عنوان وزیر یک امر سیاسی خواند و افزود: اقدام آقای احمدی‌نژاد در خصوص انتخاب یک وزیر زن در دولت دهم یک کار کاملا سیاسی بود که برای پاسخ دادن به مطالبه اصلاح طلبان بود و در واقع وعده‌های انتخاباتی آنها را پاسخ داد.

طبیب زاده با اشاره به نظر رهبر انقلاب در این مورد که در دیدار با بانوان مطرح کرد تصریح کرد: رهبر انقلاب صراحتا این مسئله را خلاف شرع و قانون ندانستند ولی آن را ارجح و دارای امتیاز و ارزش هم ندانستند.

نماینده مردم تهران با اشاره به این که زنی که تجربه کار مدیریتی در رده‌های میانی را هم نداریم تاکید کرد: با توجه به حجم مشکلات کشور انتخاب یک زن به عنوان وزیر در حالی چنین زنی که تجربه داشته باشد وجود ندارد، تنها یک کار نمادین است و در واقع وزیر باید خودش صاحب نظر باشد نه اینکه به وسیله اطرافیانش هدایت شود.

**شاکری: زنان با مدیریت صحیح توانایی حضور در راس یک وزارتخانه را دارند

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی معتقد است که زنان می توانند با بهره گیری از افراد با تجربه و متخصص مدیریت صحیحی بر وزارتخانه داشته باشند.

صدیقه شاکری در خصوص استفاده از بانوان به عنوان وزیر در راس یک وزارتخانه در دولت یازدهم اظهار داشت: حضور زنان در کابینه را باید به فال نیک گرفت و من آن را امری مثبت می دانم و اعتقاد می دانم زنان با چینش مناسب معاونین می توانند در حوزه وزارت موفق باشند.

وی با تاکید بر نظر نزدیکان آقای روحانی به حضور زنان در کابینه گفت: آقای روحانی چه به وسیله اطرافیانشان و چه خودشان در ایام تبلیغات انتخاباتی و بعد از آن این وعده را دادند که از نیروهای زن نخبه در راس وزارتخانه استفاده خواهند کرد و ایشان نشان داده‌اند که مدیریت بانوان را قبول دارند.

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نداشتن سابقه مدیریتی برای حضور در راس وزارتخانه را قابل قبول ندانست و خاطرنشان کرد: نداشتن تجربه توجیه قبال قبولی برای استفاده نکردن از زنان در کابینه نیست و ممکن است آقایان هم وقتی برای تصدی بر وزارتخانه‌ای به مجلس معرفی می شوند تجربه کافی مدیریتی نداشته باشند ولی با استفاده از معاونین و اطرافین متخصص خودشان در این زمینه نظارت کنند.

شاکری افزود: این مسئله در مورد بانوان هم صدق می کند و آنها هم می توانند با مدیریت صحیح خود نظارت قوی را به کار ببرند همانطور که در مدیریت سرکار خانم دستجردی بر وزرت بهداشت و خانم سلطانخواه بر مزکز علمی و فناوری ریاست جمهوری این مسئله را دیدیم.

وی با تمجید از مدیریت خانم دستجردی بر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ایشان فردی نخبه بودند و از شانزده سالگی وارد دانشگاه شدند و در رشته پزشکی تحصیل کردند و در دوران وزارتشان هم عملکرد کم نقصی داشتند و تنها به خاطر یک اختلاف نظر از وزارتخانه کنار گذاشته شدند.

این عضو جمعیت ایثارگران مرکز زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در پایان را نیز نهادی برای مدیریت بانوان داست و گفت: در این نهاد بانوان نشان دادند که می توانند به خوبی مدیریت داشته باشند و علی رغم کاستی‌هایی که وجود داشت مدیریت خوبی را به نمایش گذاشتند.

**لاله افتخاری : بی‌تجربگی توجیه مناسبی برای عدم استفاده از زنان نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است که توجیه عدم تجربه برای زنان جهت حضور در کابینه نمی تواند توجیه مناسبی باشد چون وضعیت در مورد بسیاری از مردان هم صدق می کند.

لاله افتخاری در خصوص استفاده از زنان در کابینه یازدهم اظهار داشت: در سال‌های اخیر شاهد این بودیم که زنان زیادی که دارای تحصیلات و تجارب ارزنده‌ای بوده‌اند توانسته‌اند کمک شایانی را به در رده‌های مدیریتی مختلف به کشور انجام دهند و نشان دادند که حضورشان در کابینه هم می تواند مفید باشد.

وی با اشاره به معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این معاونت که احتمالا در دولت یعدی هم پا بر جا خواهد ماند می تواند اختصاصا به بحث زنان و خانواده اختصاص یابد و مدیریت بر آن بر عهده زنان است و در این سال‌ها تجلی مدیریت خوب زنان بر دستگاههای اجرایی بوده است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نگاه زن در اسلام و اندیشه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری را نگاهی متجلی و والا دانست و خاطرنشان کرد: زن در اندیشه اسلامی تاثیر گذار و الهام بخش است و توانسته است در عرصه‌های مختلف پا به پای مردان به اسلام و مردم خدمت کندو

افتخاری با اشاره به ماده 230 قانون اساسی نسبت به حمایت از زنان اظهار کرد: در قانون منعی برای حضور زنان در رده‌های مدیریتی مختلف تعریف نشده است و این نقدی که نسبت به بی تجربگی آنها وارد است به هیچ وجه توجیه مناسبی برای استفاده نکردن از آنها نیست چون در آقایان هم این نقیصه وجود داشته است و آنها هم گاها تجربه حضور در وزارتخانه ای را نداشته‌اند ولی با انتخاب مشاوران و معاونان مناسب توانسته‌اند از پس مسئولیت بر بیایند.

منبع: تهران پرس


١٥:٣١ - 1392/04/29    /    شماره : ٧٩٢    /    تعداد نمایش : ٢٩٩١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012