جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 619177
 بازدید امروز : 29
 کل بازدید : 4537537
 بازدیدکنندگان آنلاين : 29
 زمان بازدید : 0.3438
اخبار > برخی نمایندگان مجلس تحلیل عمیق از وضعیت فرهنگی جامعه ندارند/گاهی در دولت عزم و اراده‌ای برای اجرای قوانین نیست


  چاپ        ارسال به دوست

الهیان در گفت‌وگو با سدید:

برخی نمایندگان مجلس تحلیل عمیق از وضعیت فرهنگی جامعه ندارند/گاهی در دولت عزم و اراده‌ای برای اجرای قوانین نیست

سرویس «جامعه و اقتصاد سدید» دین اسلام نگرشی متعادل به زن دارد و برای او شأن و جایگاهی والا قائل است. نگرش متعادل اسلام از هرگونه افراط نسبت به زن پرهیز دارد و وجود برخی تفاوت‌ها بین زن و مرد را لازمه رشد و کمال انسان می‌داند. ازنظر اسلام زن و مرد در انسانیت برابرند، اما به دلیل برخورداری از ساختار جسمی و عاطفی متفاوت، در برخی موارد دارای خصلت‌ها و حقوق متفاوتی هستند، به تعبیر شهید مرتضی مطهری: «زن و مرد دو ستاره‌اند در دو مدار مختلف، هرکدام باید در مدار خود و فلک خود حرکت کند… شرط اصلی سعادت هریک از زن و مرد و در حقیقت جامعه بشری، این است که دو جنس هریک در مدار خویش به حرکت خود ادامه دهند. آزادی و برابری آنگاه سود می‌بخشد که هیچ‌کدام از مدار و مسیر طبیعی و فطری خویش خارج نگردند».

برخی نمایندگان مجلس تحلیل عمیق از وضعیت فرهنگی جامعه ندارند/گاهی در دولت عزم و اراده‌ای برای اجرای  قوانین نیست 

از همین رو پایگاه مطالعاتی «فرهنگ سدید» در گفت‌وگو با زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر در مجلس هشتم شورای اسلامی برخی از قوانین مصوب به نفع زنان در مجلس شورای اسلامی و خلأ‌های موجود در این حوزه را موردبررسی قرار داده است.

الهیان در این گفت‌وگو درباره قوانین تصویب‌شده در راستای ارتقای جایگاه زنان در مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف قوانین خوبی در حوزه زنان مصوب کرده است، اما منظور این نیست که در حوزه زنان خلأ قانونی وجود ندارد.

وی افزود: قوانین مختلفی در مجلس در حمایت زنان مصوب شده که می‌توان به قانون حمایت از خانواده، ارث، افزایش مرخصی زایمان، قانون حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره کرد. در حال حاضر نیز قوه قضاییه لایحه تأمین امنیت زنان و حفظ کرامت بانوان را کامل کرده و این لایحه برای تصویب در مجلس به دولت ارائه‌شده است.

 * گاهی در دولت عزم و ارادهای برای اجرای  قوانین نیست 

نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خلأ‌های قانونی در حوزه زنان گفت: ازجمله قوانینی که خلأ آن احساس می‌شود قانون سلامت زنان است که باید به‌طور همه‌جانبه در مجلس به تصویب برسد.

وی گفت: البته برخی از قوانین هم اجرا نمی‌شوند و گاهی در دولت عزم و اراده‌ای برای اجرای آن‌ها نیست که باید از طریق بعد نظارتی مجلس پیگیری شود. ازجمله آن‌ها، قانون افزایش مرخصی زایمان است که دستگاه‌های مختلف به‌طور سلیقه‌ای با آن برخورد می‌کنند و دولت هم ابلاغیه‌ای برای اجرای دقیق آن ندارد.

الهیان بابیان اینکه امیدواریم در مجلس آینده موضوع زنان بد سرپرست پیگیری و برای حمایت از آن‌ها قوانین لازم مصوب شود، افزود: متأسفانه ما شاهد مشکلات عدیده زنانی هستیم که به دلیل اعتیاد همسر  و یا در زندان بودن مردی که باید نیازهای اولیه خانواده را تأمین می‌کرد امروز با وضعیت اسفباری روبه‌رو شده‌اند که به‌تبع آن فرزندان آن‌ها نیز در این آتش می‌سوزند.

*برخی نمایندگان مجلس تحلیل عمیق از وضعیت فرهنگی جامعه ندارند

رئیس کمیته حقوق بشر در مجلس هشتم شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه شاهدیم درحال حاضر متولیان امر در  دولت و مجلس، نسخه‌های از پیش تعیین‌شده کشور‌های غربی و مجامع بین‌المللی را پیگیری می‌کنند درصورتی‌که واقعیت جامعه ما چیز دیگری است. بر همین اساس به نظر می‌رسد برخی نمایندگان مجلس و دولتی‌ها تحلیل عمیق از وضعیت فعلی فرهنگی جامعه ندارند.

الهیان با اشاره به عدم اولویت‌بندی مجامع تصمیم گیر در برخورد با مشکلات گفت: در شرایطی که اسباب ازدواج برای بیش از ۱۳ میلیون جوان، فراهم نیست و دولت و مجلس نیز در این راستا اقدامی انجام نمی‌دهند؛ شاهدیم که وقت مجلس صرف موضوع ممنوعیت ازدواج زیر 18 می‌شود.

* نگاه‌های رادیکال و فمینیستی دیگر در کشور‌های غربی طرفداری ندارد

عضو کمیسیون سیاست خارجه در مجلس هشتم افزود: واقعیت این است که مشکل ما افزایش سن ازدواج است نه کاهش آن و این نشان از عدم توجه به اقتضائات جامعه ایرانی اسلامی است و گویی قرار است نسخه‌های پوسیده غربی مانند سند ۲۰۳۰ که هیچ تناسبی با وضعیت جامعه ما ندارد؛ در ایران اجرا شود.

وی تأکید کرد: زن و مرد ازلحاظ اقتضائات جنسیتی و ساختاری متفاوت آفریده شدند و برای هرکدام نقش‌های متفاوت و مکملی دیده‌شده که بر اساس نظام خلقت و تکوین زن و مرد است، اینکه برخی بدون توجه به در نظر گرفتن تفاوت‌ها، تساوی حقوق زن و مرد را مطرح می‌کنند برگرفته از یک الگوی نخ نمای غربی است که در خود غرب هم به آن توجهی نمی‌شود.

الهیان در پایان گفت: امروز نگاه‌های رادیکال و فمینیستی در کشور‌های غربی، دیگر طرفدار آن‌چنانی ندارد، اما متأسفانه برخی می‌خواهند راه‌رفته غرب را در ایران طی کنند.

انتهای پیام/


١٦:٣١ - 1398/11/27    /    شماره : ٢١١٣    /    تعداد نمایش : ١٤٥٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012