جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 706445
 بازدید امروز : 2563
 کل بازدید : 4611609
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.2656
اخبار > ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده از تجربیات متخصصان پزشکی


  چاپ        ارسال به دوست

الهیان عنوان کرد:

ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده از تجربیات متخصصان پزشکی

زهره الهیان، عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای ایجاد اقتصادی مستحکم و مقاوم است که در برابر شبهه‌ها و تهدیدهایی که به این اقتصاد وارد می‌شود بتواند تاب آورد اظهار کرد: اقتصاد کشور ما وابسته به نفت است و معمولا در معرض بحران‌هایی قرار می‌گیرد که از سوی شرایط بین‌الملل به ما وارد می‌شود این بحران‌ها گاه بر اموری مانند سلامت نیز تأثیر می گذارد.

وی افزود: کاهش قیمت نفت یا تحریم و مسائلی از این دست ما را ملزم می‌کند برنامه‌ریزی جامع و سیستماتیکی برای اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، چیزی که دغدغه مقام معظم رهبری بوده و هست اما متأسفانه در باور مسئولان نسبت به آن ابهام وجود دارد و آنچه در عمل مشاهده می‌شود این است که اتفاق مهمی در این زمینه تا به حال انجام نشده است.

الهیان عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب امسال را هم سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامیدند شاید تلنگری برای مسئولان بوده تا در این عرصه به شعار بسنده نکنند بلکه در عمل اقتصاد مقاومتی را پیاده کنند.

وی ادامه داد: اولویت دولت مردان و مجلس باید بر به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی معطوف باشد تا نگاه به خارج از کشور و تعاملات خارجی، در این رابطه دولت باید به منابع انسانی توجه داشته باشد.

عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه منابع طبیعی و نیروهای ماهر و متخصصی کشور در حوزه سلامت یک سرمایه عظیم است اظهار کرد: تجربه پزشکان، پیراپزشکان و متخصصان ماهر که سرمایه‌های بزرگ کشور هستند در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی فوق‌العاده ارزشمند است و باید برنامه‌ریزی جامعی برای آن صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه یکی از مؤلفه‌های اصلی اهداف اقتصاد مقاومتی به ویژه در حوزه سلامت مشارکت دادن مردم است عنوان کرد: مردم باید خود را مسئول و شریک دولت بدانند از سوی دیگر دولت هم از حرکت‌های مردمی، بنگاه‌های اقصادی کوچک، سازمان‌های مردم نهاد حمایت کند این امر می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد، و به همین دلیل در بخش سلامت هم می بایست این فرهنگ را در بین مردم ایجاد کنیم.

این نماینده پیشین مجلس تأکید کرد: مسؤلان باید فرهنگ مسئولیت پذیری مردم در قبال سلامت خود را ترویج کنند این امر جز از طریق آموزش محقق نمی‌شود، یعنی اگر مردم آموزش داده شوند که خود مراقبتی داشته و بر پیشگیری توجه داشته باشند بسیاری از هزینه‌های بخش سلامت کاهش پیدا کرده و سرشکن می شود.

انتقاد از بی‌توجهی مسئولان نسبت به امر آموزش مردم 

وی در انتقاد از بی‌توجهی مسئولان نسبت به امر آموزش مردم عنوان کرد: متأسفانه در بین مسئولان کمتر این توجه دیده می‌شود مثلا طرحی با هزینه کلان اقتصادی مانند طرح تحول سلامت بیشتر به مقوله درمان توجه دارد، اگر این نگاه تغییر کند و برنامه‌ریزی به سمت ترویج آموزش مردم و مشارکت دادن آحاد آنان در امر سلامت باشد قطعا یکی از اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی در امر سلامت محقق می‌شود.

الهیان بیان کرد: سمن‌ها و تشکل‌های مردمی نقش مهمی را در آموزش بهداشت و سلامت به مردم دارند تشکل‌هایی مانند بسیج جامع پزشکی که ۱۲۰ هزار نیروی ماهر در اقصی نقاط کشور دارد در این امر می‌تواند کمک بسیار بزرگی در بخش سلامت باشد همین می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد چرا که با آموزش مردم می توان از ابتلا به بیماری و در نتیجه کاهش هزینه درمان پیشگیری کرد.

وی یادآور شد: در بخش اقتصاد مقاومتی حاکمیت قانون، ارزش‌ها و مسئولیت پذیری می‌تواند تعیین کننده باشد از سوی دیگر یکی از اصول اقتصاد مقاومتی به ویژه در نظام سلامت اصلاح الگوی مصرف به ویژه در مصرف بی‌رویه دارو است اگر مردم به این توجه داشته باشند عوارض داروها کاهش پیدا کرده، هزینه‌های درمان کمتر و بار اضافی از دوش دولت‌ها برداشته می‌شود.


٢١:٠٠ - 1395/02/30    /    شماره : ٩٨١    /    تعداد نمایش : ٤١٨٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012