جستجو
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
اخبار
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 704073
 بازدید امروز : 4705
 کل بازدید : 4599378
 بازدیدکنندگان آنلاين : 7
 زمان بازدید : 0.1875
اخبار > چالش های جدی در مواجه با کاهش جمعیت در صده ها و دهه های آینده


  چاپ        ارسال به دوست

مصاحبه با سرکار خانم دکتر زهره الهیان

چالش های جدی در مواجه با کاهش جمعیت در صده ها و دهه های آینده

بسم الله الرحمن الرحیم

متن مصاحبه با سرکار خانم دکتر زهره الهیان

معاون ریاست جمهوری در امور بانوان در مصاحبه ای گفته اند داشتن بیش از یک یا دو فرزند با توجه به امکانات ، عقلانی نیست ، تحلیلتان را در این مورد بفرمایید؟

 

آنچه که مسلم است  بحث جمعیت وسیاستهای جمعیتی موضوعی است که می بایست توسط  حاکمیت ها تصمیم گیری بشود و در همه جای دنیا  میبینیم موضوع جمعیت (چه کاهش و چه افزایش آن) موضوعی است که بر اساس سیاست گذاری هایی که در کشور صورت می گیرد تصمیم گیری می شود و مدیران و مسئولان هم باید تابع سیاست های حاکمیت باشند. در جمهوری اسلامی ایران باتوجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با افزایش جمعیت ،  وظیفه ی همه ی مسئولین است که حرکت ها و مواضع خودشان را بر اساس  سیاست های کلی تنظیم کنند. لذا به نظر می آید که نقد جدی به مسئولینی که همراهی با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری ندارند وارد است و از طرفی اماروارقام نشان از ان دارد که کاهش جمعیت در صده ها و دهه های آینده ما را با چالش های جدی مواجه خواهد کرد. چالش هایی همچون افزایش متوسط سن جمعیت و سالمندی جامعه و این کاهش درصد جمعیت جوان کشور در دهه های آینده منجر به ایجاد مشکلات و چالش های جدی به لحاظ اقتصادی خواهد شد که این خود باعث توقف تعالی و پیشرفت کشورخواهد شد.

از این بابت قاعدتا این انتظار است که هم مردم و هم مسئولین با نگاه به آینده متوجه خطرات کاهش جمعیت باشند و اگر مسئولین موضعی می گیرند ، موضع آن ها می بایست با توجه به شرایط آینده ی کشور باشد و کوچکترین انتظار مردم از مسئولین این است که مصالح کشور در آینده رادر نظر داشته باشند و سیاست ها و تصمیمات خودشان را باتوجه به مصالح آینده کشورتنظیم و تدوین کنند.

آنچه که سازمان ملل هم در سناریوهای مختلف برای ایران پیش بینی کرده است ،که در یکی از این سناریوهاپیش بینی انست که  ایران طی نود سال آینده جمعیتش به 39 میلیون نفر خواهد رسید و نیمی از این جمعیت سالمند خواهند بود. قاعدتا در صورتی که روند رشد جمعیت با این سناریو پیش برود ما با چالش های جدی مواجه خواهیم بود و در دهه های آینده جمهوری اسلامی ایران به لحاظ قدرت نرم و شرایط اقتصادی جایگاه مطلوبی درجغرافیای سیاسی جهان ن نخواهد داشت.

 

در بخش دیگری گفته اند که مخالف تفکیک جنسیتی در ادارات هستم و باید بین محیط کار و شخصی را خودمان تشخیص دهیم،تحلیلتان را در این مورد بفرمایید؟

در رابطه با تفکیک جنسیتی انچه مسلم است درسالها ودهه های گذشته ودر بعد از  انقلاب اسلامی ما شاهد حضور مؤثر و شایسته ی زنان بوده ایم.

در رابطه با تفکیک جنسیتی انچه مسلم است درسالها ودهه های گذشته ودر بعد از  انقلاب اسلامی ما شاهد پیشرفت ومشارکت زنان درعرصه های علمی و اقتصادی و سایر حیطه ها بوده ایم و شاهد بودیم که خانم ها با توجه به شرایطی که در جمهوری اسلامی ایران ودر بعد از انقلاب فراهم شد به توانمندی های بسیار بالایی به لحاظ علمی و مدیریتی دست پیدا کردند که قاعدتا فضای سالمی که فراهم شد بعد از انقلاب اسلامی برای حضور علمی ، اجتماعی و سیاسی بانوان ، باعث شد که خانم ها بتوانند با کسب این توانمندی ها در عرصه های مختلف به فعالیت بپردازند. اما آنچه که مسلم است این است که مسئولین باید با برنامه ریزی صحیح فضای سالم برای اشتغال بانوان را فراهم کنند.

یکی از مولفه های این فضای سالم برای اشتغال عدم اختلاط میان زن و مرد است و قاعدتا باید شرایطی فراهم شود برای بانوان شاغل که در یک محیط سالم و با آرامش بتوانند به

فعالیت و اشتغال خود بپردازند که می توانیم به جرات بگوییم اختلاط میان زن و مرد در محیط های اجتماعی و از جمله محیط اشتغال مستقیما آسیب هایی را متوجه خانم ها می کند و آرامش روحی و فکری بانوان را برای خدمت هرچه بیش تر سلب خواهد کرد و مسلم است که به لحاظ اعتقادات بانوان ما و به لحاظ دین مبین اسلام این اختلاط مورد اشکال میباشد.

 

 پایگاه خبری تحلیلی بصرنیوز



٢٣:١٤ - 1393/08/19    /    شماره : ٨٧٠    /    تعداد نمایش : ٢٨٣٠


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




طراحی و اجرا: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم)زمستان1390      Powered by: MatinTime (Development of Information) 2012